Til hovedinnhold
vegansk

Bakte nypoteter med fyll

Nypoteter er helt herlig. Bak de små, ferske potetene i ovnen og fyll dem med noe godt som kryddersmør og spekeskinke, rekesalat eller vegansk urtemajones.

1t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Fyll 1:

reker

majones

rømme

finhakket gressløk

Fyll 2:

smør (romtemperert)

revet parmesan

majones

spekeskinke (finstrimlet og sprøstekt)

Fyll 3:

majones (vegansk)

persille (finhakket)

kapers (sprøstekt)

Fremgangsmetode

Varm ovnen til 220 grader.
Vask og skrubb potetene, og prikk dem med en gaffel. Gni potetene med litt olje og dryss over salt. Bak potetene midt i ovnen i ca. 1 time, eller til de er myke. Snu litt rundt på dem underveis.
Rør sammen fyllet.
Lag et snitt i toppen av potetene og klem på midten slik at potetene åpner seg. Fyll potetene med ønsket fyll.
Tips! Lettrømme krydret med finhakket hvitløk og urter er et lettere alternativ til kryddersmøret.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆