Til hovedinnhold
vegetar

Blomkåltaco med mangosalsa

Alle elsker taco, og blomkåltaco er en av favorittene til Hanne Lene Dahlgren. Hun er en av Norges viktigste influensere når det kommer til vegetarmat, og vegetarboken hennes har tatt helt av. Så denne må du bare prøve.

Blomkåltaco med mangosalsa

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

3 porsjoner

Dette trenger du til sprø blomkål:

blomkål (i små buketter)

olivenolje (eller kokosolje)

spisskummen

karripulver

tandoori kyllingkrydder

kajennepepper (smak til)

ingefærkrydder

kokosmasse (revet kokos)

Dette trenger du til mangosalsa:

stor mango (i terninger)

hakket rødløk

lime (smak til)

hakket koriander (til pynt)

Dette trenger du til avokadomos:

avokado

hvite bønner (115 g)

hvitløkskrydder

lime (smak til)

salt

Dette trenger du av tilbehør:

små tacolefser (evt. 9)

rødkål (finsnittet)

chili (i skiver)

chilimajones

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 210 grader.
Del blomkålen i små buketter. Skjær av enden på stilken og de grove delene, men kutt resten i små biter og ha det i en stor bakebolle sammen med blomkålbukettene. Vend blomkålen i olje og så i alt krydderet. Bland inn kokosen til slutt.
Spre blomkålen utover et stekebrett og stek det i 15–20 minutter avhengig av hvor store bitene er.
Rør sammen ingrediensene til mangosalsaen. Du kan også tilsette chili, agurk, cherrytomater eller lignende.
Kjør avokado, bønner og hvitløkskrydder glatt med stavmikser. Smak til med lime og salt.
Kjøp ferdig chilimajones eller bland chilisaus og majones selv.
Server blomkålen med resten av ingrediensene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆