Til hovedinnhold
vegetar

Falafel i pita

Falafel i pita er en vegetarisk smaksbombe. Perfekt om du vil ha en kjøttfri dag i uka.

Falafel i pita

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

kikerter

løk

hvitløksfedd

kvister bladpersille

paprikapulver

chilipulver

salt

bakepulver

soyaolje (til steking ca)

hvitløksdressing

Til servering:

agurk

rødløk

salatblad

pitabrød

Fremgangsmetode

Skyll 2 bokser kikerter godt med kaldt vann i et dørslag. La vannet renne av kikertene før du fortsetter.
Kjør avrente kikerter med 0,5 løk, 1 hvitløkfedd, 4 stilker bladpersille, 1 ts paprikapulver, 0,5 ts chilipulver, 0,5 ts salt og 1 ts bakepulver i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.
Form små boller og trykk dem litt flate. Varm 0,5-1 dl olje i en stekepanne med høye kanter og stek kikertbollene i oljen på høy varme til gylne på begge sider.
Del 0,5 agurk i skiver, 0,5 rødløk i tynne båter og server kikertboller i pitabrød med agurkskiver, salatblad og hvitløksdressing.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆