Til hovedinnhold
vegetar

Hvit bønnepostei

Et ordentlig sunt alternativ til det vanlige pålegget, er vegetarianernes favoritt: bønnepostei. Bønner er skikkelig næringsrike, har lavt fettinnhold og er stappet med proteiner!

Hvit bønnepostei

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

2bokserhvite bønner

en halvstkgul løk (finhakket)

2feddhvitløk (finhakket)

en halvdlolivenolje

1sssitronsaft (smak til med mer om nødvendig)

1stilkfrisk rosmarin

1stilkfrisk timian

1tssalt og pepper (smak til)

1tsolje til steking

Fremgangsmetode

Varm litt olje i en panne, og surr hvitløken og løken på svak til middels varme. Sett til siden når de har blitt blanke og myke, og la bli romtemperert.
Skyll bønnene, og hell dem i en blender med løkblandingen. Kjør til en jevn blanding. Hell i litt og litt olje til posteien har ønsket konsistens.
Smak posteien til med sitronsaft, urter, salt og pepper.
Oppbevar posteien på lufttett beholder i kjøleskapet, så er den holdbar i litt over en uke.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn