Til hovedinnhold
vegetar

Indisk dal - vegetarisk linsegryte

Indisk linsegryte er en av de billigste middagene du kan ty til når lommeboka er skrapa. Dessuten er den både sunn, proteinrik, mettende, enkel, rask og skikkelig god!

Indisk dal - vegetarisk linsegryte

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkgul løk

2feddhvitløk

1stkrød chili

1ssolje til steking

3tsrød currypaste

1tsgurkemeie

1tsmalt koriander

1tsspisskummen

2ssfinrevet ingefær

2stkgulrøtter

1bokshermetiske tomater

1bokskokosmelk

6dlrøde linser (ferdig kokte, og skylt)

1stklime (kun saften)

1tssalt (smak til)

Fremgangsmetode

Surr hakket løk og hakket hvitløk i litt olje i en gryte.
Ha i finhakket chili uten frø, currypaste, gurkemeie, malt koriander, spisskummen og revet ingefær, og rør godt sammen.
Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk, og kok opp.
Ha i revet gulrot og la det småkoke i ca fem minutter. Ha i de ferdig kokte røde linsene og varm opp.
Smak til med limesaft, og eventuelt salt.
Servér med for eksempel hakket fersk koriander, fersk rød chili og yoghurt naturell.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn