Til hovedinnhold
vegetar

Myk potetpuré med brunet smør, sprø løk og persille

En skikkelig hjemmelaget potetmos blir du bare aldri lei av, og det er like godt til pølser som til søndagssteken.

20min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

mandelpoteter (skrelte)

fløte (2-3)

smør (1-2)

salt

pepper

meierismør

kruspersille

sprøstekt løk

Fremgangsmetode

Kok potetene møre. Sil av vannet og la potetene dampe av seg litt væske.
Mos potetene med fløte og smør. Krydre med salt og pepper.
Smelt 100 g smør i en kjele på middels varme uten å røre i det. La det bli nøttebrunt.
Rør opp smøret og tilsett persille.
Topp potetpureen med sprø løk og brunet smør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆