Til hovedinnhold
vegetar

Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron

Ovnsbakte grønnsaker passer til det aller meste. De kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.

Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

sjalottløk

rødbete og gulbete i båter

gulrot i staver - gjerne forskjellige farger

sellerirot i trekanter

persillerot

olivenolje

sitron i skiver

rød chili

sukker

salt

Fremgangsmetode

Skrell sjalottløken og del den i fire.
Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.
Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.
Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.
Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.
Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆