vegetar
Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron
Ovnsbakte grønnsaker passer til det aller meste. De kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
200 gsjalottløk
200 grødbete og gulbete i båter
200 ggulrot i staver - gjerne forskjellige farger
200 gsellerirot i trekanter
200 gpersillerot
1 dlolivenolje
1 stksitron i skiver
1 stkrød chili
1 sssukker
1 tssalt
Fremgangsmetode
Skrell sjalottløken og del den i fire.
Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.
Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.
Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.
Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.
Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.