Til hovedinnhold
vegetar

Søtpotetfalafel

En favoritt på kjøkkenbordet hjemme hos Mari Hult! Hun står bak vegetarbloggen.no, som er Norges mest leste vegetarblogg.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1bokshermetiske kikerter

1stksøtpoteter (mellomstor)

en halvstksjalottløk

2feddhvitløk

1tssalt

1tsspisskummen

en halvtspaprikapulver

en halvtschilipulver

en halvtsingefær

en halvtskanel

6sshvetemel

1dæsjolivenolje (til steking)

4stkpitabrød

10stktomater (små)

1håndfullsalat

Guacamole:

en halvstksjalottløk

1 og en halvfeddhvitløk

2stkavokado

1stklime

1klypesalt

Fremgangsmetode

Bruker du hermetiske kikerter heller du av laken og skyller kikertene. Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Kle et stekebrett med bakepapir. Bakepapiret kan pensles med olje hvis du vil ha en ekstra sprø skorpe på falalfene, men dette er ikke nødvendig. Du kan også steke de i panne (da trenger du en del olje).
Skrell søtpotet, sjalottløk og hvitløk. Skjær søtpoteten i grove biter. Ha alt i en foodprocessor med kniver og kjør til det er grovhakket.
Ha over i en bolle, ha deretter sjalottløk, hvitløk, kikerter, salt, spisskummen, paprikapulver, chilipulver, ingefær og kanel i foodprocessoren. Kjør til kikertene er hakket godt opp.
Ha ette over i bollen med søtpotet og rør inn én og én spiseskje hvetemel til du har en relativt tørr deig som henger godt sammen.
Form boller av deigen, trykk de halvflate og fordel utover stekebrettet. Bak i 25-30 minutter, til falaflene er ganske stive i kantene. Du kan gjerne snu dem halvveis i steketiden.
Gjør klar tilbehøret mens de står i ovnen. Fyll pitabrødene med falafel, tilbehør og server!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn