Vegetar-gulasj
Her er en rask vegetarvariant av den kjente klassikeren gulasj! Fort gjort, og varmer like godt.
20min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkgul løk
2 stkfedd hvitløk
1 bokskikerter
2 stkpoteter
1 stkgulrot
2 stkstangselleri
1 stkrød paprika
en halv stkspisspaprika
2 sstomatpuré
2 og en halv sspaprikapulver
1 lgrønnsaksbuljong
salt (smak til)
pepper (smak til)
olje til steking
Brød og smør til servering
Fremgangsmetode
Finhakk løk og hvitløk.
Kutt poteter og gulrøtter. Skjær paprika, spisspaprika og stangselleri i strimler.
Fres løk og hvitløk i en kasserolle med litt olje til det blir blankt.
Ha i tomatpuré og paprikapulver i kasserollen og bland godt.
Hell i resten av grønnsakene og stek i 2-3 minutter.
Hell i grønnsaksbuljong og la det småkoke på lav varme i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Rør om av og til.
Imens gulasjen koker, skyll kikertene og fres i en stekepanne med litt olje. Når de får litt farge, dryss over en halv spiseskje paprikapulver og litt smør. Hell alt i gulasjen.
Smak til med salt og pepper.
Serveres med brød og smør ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆