brød og bakst
Perfekte luftige scones
Selv om scones er et av de raskeste bakverkene du kan lage, er det en kunst å lage perfekte scones som ikke er tørre eller harde.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
5 dlmel
1 sssukker
1 klypesalt
3 tsbakepulver
30 gsmør
2 og en halv dlmelk
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 220-230 grader.
Bland mel, sukker, salt og bakepulver i en bolle.
Ha i mykt smør og smuldre dette godt sammen med fingrene. Lag en grop i den tørre blandingen og hell i melken.
Rør raskt og lett sammen med en stiv slikkepott, og ha deigen ut på et lett melet underlag. Fold deigen et par ganger sammen, og bruk hendene til å trykke ut et emne som er cirka 2 til 3 centimeter tykt.
Stikk ut scones med et glass og legg sconesene tett sammen på bakepapirkledt stekebrett. Fortsett til deigen er brukt opp, og form den siste resten som er igjen med hendene.
Stek sconesene på øverste rille i 10-15 minutter til de har fått fin, gyllen farge.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆