Til hovedinnhold
dessert og søtt

Hjemmelagde krumkaker med honningbakte fiken og marsipankrem

Mange har krumkaken som sin julekake-favoritt! Gjør krumkakene enda bedre, og servér den som en deilig dessert med ovnsbakte fiken og luftig marsipankrem.

Hjemmelagde krumkaker formet til skåler, servert med ovnsbakte fiken og marsipankrem med et dryss finrevet klementinskall på hvit tallerken. Desserten er pyntet med små granbar.

1t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Hjemmelagde krumkaker:

3stkstore egg

200gsukker

200gsmeltet smør

1tskardemomme

3sskaldt vann

200ghvetemel

4ssMandelflak (hakket)

1tsklementin (skall, finrevet)

Honningbakte fiken:

4stkfiken

2ssflytende honning

Marsipankrem:

100gmarsipan

3dlkremfløte

Fremgangsmetode

Hjemmelagde krumkaker

Bland alle ingrediensene til krumkakene og vend inn mandelflak og klementinskall. Stek dem i krumkakejern og lag skåler av krumkakene før de stivner.

Honningbakte fiken

Skjær et kors på toppen av fiknene ved stilken. Skjær 2/3 ned på fiknene. Sett dem i en ildfast form og hell honning i korset. Sett i ovnen på 180 grader i ca. 12 minutter.

Marsipankrem

Legg marsipanen i fryseren i minst 1 time. Dette for at den skal bli enklere å rive.
Pisk kremfløten til krem. Riv marsipan med fint rivjern og bland inn i kremen.
Legg en krumkakeskål på hver tallerken. Fyll med marsipankrem og en bakt fiken på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit