dessert og søtt
Hjemmelagede vannbakkels
Vannbakkels er luftige, lekre små bakverk, som er perfekte til ettermiddagskaffen eller en rykende varm kopp te.
30min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Vannbakkels:
5 dlvann
250 gsmør
250 ghvetemel
5 stkstore egg
Kremfyll:
2 dlkremfløte
3 tssukker
250 gferdig vaniljekrem
1 kurvferske jordbær
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 16 store vannbakkels.
Vannbakkels
Kok opp vann med lokk (slik at vannet ikke damper bort). La det fosskoke. La smøret smelte inn i vannet.
Rør inn hvetemelet, rør kraftig til deigen har samlet seg. Rør kraftig i deigen på høy varme ca. 1 minutt til deigen slipper kjelekanten.
Ha deigen over i en bolle, slik at den får avkjølt seg litt.
Ha i ett og ett romtemperert egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg slik at deigen får samlet seg. Deigen skal ha en tykk konsistens «som en tykk potetstappe»
Ha deigen i en sprøytepose eller bruk en skje. Lag små topper på et stekebrett med bakepapir.
Stek i en forvarmet ovn på 200 ˚C i ca. 30 minutter. Ikke åpne ovnen under stekingen, da de kan falle lett sammen. De skal være gylne, høye og lette. Lager du små vannbakkels vil de trenge kortere steketid.
Kremfyll
Pisk opp kremfløten og sukkeret til stivpisket krem, og rør inn vaniljekremen.
Pisk det opp til en luftig krem.
Del vannbakkelsen i to og fyll med kremblandingen og jordbær. Dryss gjerne over et lag med melis.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆