egg
Hjerteegg i ovnen
Gjør stas på den du er glad i med hjerteformede egg til frokosten! Alt du trenger er egg, litt olje og en pepperkakeform!
20min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
2 stkegg
2 tsolje
1 håndfullfeldsalat mix (til servering)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Hell olje i en stekepanne, og sett på middels til sterk varme.
Smør to hjerte-pepperkakeformer med olje, og sett dem i stekepannen.
Knekk ett egg i hver form når stekepannen er godt varm. Dette gjør det enklere å få egget til å holde formen.
Skru ned varmen, og stek et par minutter.
Flytt forsiktig eggene til et stekebrett dekket med bakepapir, og skjær forsiktig av egg som har rent over kanten.
Stek midt i ovnen til egget er ferdig stekt, cirka 10-15 minutter. Steketiden kan variere med tanke på størrelsen på egget, så prøv deg fram.
Serveres med salat eller brød - eller begge deler.
Tips!
Har du en stekepanne som tåler ovn, for eksempel støpejernspanne, kan du sette hele stekepannen inn i ovnen for å steke eggene ferdig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆