Til hovedinnhold
sild

Hjemmelaget ingefærsild

Ingenting smaker bedre enn en lang og god julefrokost. Her får du Coop Mega-ekspertenes beste oppskrift på Ingefærsild.

Hjemmelaget ingefærsild i glasskrukke på rustikk trefjøl med flatbrød, granbar, tørkede krydder, fersk rødløk og ingefær rundt. Smalere krukke med hjemmelaget sennepsild bak.

20min / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

5stkkryddersildfilet

4dlvann

3 og en halvdlsukker

2dleddik 7 %

1stkrødløk

50gingefær (frisk)

1sskorianderfrø

1buntfrisk koriander

2sskapers

2sseplecidereddik

1tsbrunt sukker

1dlolivenolje

Fremgangsmetode

Før du begynner, bør du smake på sildefiletene. Hvis de er for salte, bør de ligge i vann 2-3 timer først.
Kok opp vann og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og tilsett eddik.
Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap. Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
Skjær løk i tynne skiver og ingefær i tynne strimler. Knus korianderfrø og bland dem sammen med løk, ingefær, koriander og kapers.
Legg sild og løkblandingen lagvis i et glass eller en krukke.
Bland eplecidereddik, brunt sukker og olivenolje, hell blandingen over silden og legg på lokk.
Silda bør trekke ett døgn i kjøleskap før den spises, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit