sild
Hjemmelaget ingefærsild
Ingenting smaker bedre enn en lang og god julefrokost. Her får du Coop Mega-ekspertenes beste oppskrift på Ingefærsild.
20min / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
5 stkkryddersildfilet
4 dlvann
3 og en halv dlsukker
2 dleddik 7 %
1 stkrødløk
50 gingefær (frisk)
1 sskorianderfrø
1 buntfrisk koriander
2 sskapers
2 sseplecidereddik
1 tsbrunt sukker
1 dlolivenolje
Fremgangsmetode
Før du begynner, bør du smake på sildefiletene. Hvis de er for salte, bør de ligge i vann 2-3 timer først.
Kok opp vann og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og tilsett eddik.
Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap. Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
Skjær løk i tynne skiver og ingefær i tynne strimler. Knus korianderfrø og bland dem sammen med løk, ingefær, koriander og kapers.
Legg sild og løkblandingen lagvis i et glass eller en krukke.
Bland eplecidereddik, brunt sukker og olivenolje, hell blandingen over silden og legg på lokk.
Silda bør trekke ett døgn i kjøleskap før den spises, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆