potet
Fransk potetsalat
Denne potetsalaten er god til grillmat og en klassisk biff med béarnaise, og er litt lettere enn den klassiske kremede potetsalaten. Prøv den også gjerne til fisk!
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Potetsalat:
1 kgsmå poteter (fks. Amandine)
1 poseruccola
1 stkrødløk
Vinaigrette:
1 dlolivenolje
2 sshvitvinseddik
1 sshonning
1 sssennep
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Kok potetene. Om du skreller dem eller ikke avhenger av hva du liker, men se an skallet om du vil spise det. Det må være tynt og friskt.
Hvis potetene er veldig små er det fint å bevare dem hele, hvis ikke kan du dele dem i to eller fire.
Skjær løken i tynne ringer eller båter, etter hva du synes er penest.
Lag vinaigretten ved å kjøre alle ingrediensene med en stavmikser eller røre godt, så oljen og eddiken binder seg. Har du ikke hvitvinseddik kan du erstatte den med eplesidereddik.
Bland poteter, ruccula og løk, og vend inn dressingen. Server straks, ettersom rucculaen vil begynne å falle sammen når den blandes med vinaigretten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆