rotgrønnsaker
Gratinert sellerirot à la Anna
Du kjenner kanskje til Anna-poteter? Dette er det samme, bare med sellerirot og deilig smeltet parmesanost.
40min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
800 gsellerirot (i tynne skiver)
60 gsmeltet smør
1 dæsjgrovt salt
1 dæsjpepper
4 stilkerfrisk timian
20 grevet parmesan
Fremgangsmetode
Bruk et stekebrett, muffinsbrett eller en ildfast form og smør formen med et tynt lag fett.
Skrell sellerirot og bruk mandolin eller en skarp kniv til å skjære jevnt tynne skiver (2 mm tykke).
Legg et lag sellerirot i formen. Pensle med smeltet smør, krydre med salt, pepper, noen friske timianblader og litt revet parmesanost.
Gjenta lagene med sellerirot, smør, krydder og ost slik at du får små sellerirottårn, men hold igjen litt ekstra parmesanost til den siste gratineringen.
Dekk med folie og stek midt i ovnen i 20 minutter.
Fjern folien fra sellerirotpaiene, dryss på resten av parmesanosten og stek ferdig midt i ovnen i 20 minutter, eller til selleriroten er mør og har begynt å få fin farge i kantene.
Gratinert sellerirot à la Anna passer perfekt til oksekjøtt, kylling og ovnsbakt laks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆