småkaker & cookies
Vepsebol med sjokolade og mandler
Kjenner du til vepsebol? De små, delikate julekakene formelig smelter på tungen og er perfekte å bake når du har et par eggehviter til overs.
10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkeggehviter
125 gsukker
1 tsvaniljesukker
100 gfinhakkede mandler
100 gkokesjokolade 70% (finhakket)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 20 vepsebol, avhengig av størrelse.
Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Legg bakepapir på 2 stekebrett.
Visp eggehvitene på middels høy hastighet til de former stive topper.
Bland sammen sukker og vaniljesukker. Øk hastigheten og tilsett litt og litt sukker i eggehvitene til du har en skinnende hvit, stiv og luftig marengs.
Finhakk sjokolade og mandler, enten for hånd eller i en food processor.
Bruk en slikkepott og vend sjokoladen og mandlene forsiktig inn i marengsen. Jo mer tyntflytende marengsen blir, desto flatere vil kakene bli.
Bruk to teskjeer til å forme små kuler som settes på stekebrettene. Kakene bør ha omtrent lik størrelse for å få et jevnt stekt resultat.
Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Kakene skal stivne, men ikke få noe særlig farge.
Avkjøl helt før kakene løftes forsiktig av bakepapiret. De skjøre kakene oppbevares i kakeboks, med matpapir mellom lagene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆