biff, storfe, oksekjøtt

Mors kjøttboller med brun saus

Kjøttboller er vel noe av det triveligste du kan spise! Med poteter og brun saus blir det et hjemmekoselig måltid som både vekker gamle minner og skaper nye.

Hjemmelagde kjøttboller i brun saus, servert på hvitt rundt fat, og rustikk trebakgrunn. Dryss med fersk persille på toppen.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til kjøttboller:

400gkjøttdeig

2ssbrødrasp (eller 1 ss potetmel)

3ssgul løk (finhakket)

1knivspissmuskat

2dlmelk (spe med mer om nødvendig)

1tssalt og kvernet pepper (smak til)

1sssmør (til steking)

Brun saus:

30gsmør

25ghvetemel

5dlbrun kjøttkraft

1sstomatpuré

1ssgul løk (finhakket)

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Bland sammen kjøttdeig, brødrasp, løk og muskat og spe på med melk. Smaksett med salt og pepper. La deigen stå kjølig i et kvarter slik at den setter seg.
Form små boller med hendene, hver bolle på 40-50 gram. Brun bollene lett i en stekepanne med smør. La dem steke ferdig og holde seg varme i en ildfast form i ovnen på 160 ˚C.

Brun saus

Brun smør og mel godt i en tykkbunnet kjele. Rør hele tiden, så det ikke svir seg. Når blandingen er ordentlig brun, tilsetter du oksekraften litt etter litt. Ha til slutt i tomatpuré og finhakket løk.
La sausen koke i et kvarters tid. Smak til med salt og pepper.
Server kjøttbollene med brun saus, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit