biff, storfe, oksekjøtt
Mors kjøttboller med brun saus
Kjøttboller er vel noe av det triveligste du kan spise! Med poteter og brun saus blir det et hjemmekoselig måltid som både vekker gamle minner og skaper nye.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til kjøttboller:
400 gkjøttdeig
2 ssbrødrasp (eller 1 ss potetmel)
3 ssgul løk (finhakket)
1 knivspissmuskat
2 dlmelk (spe med mer om nødvendig)
1 tssalt og kvernet pepper (smak til)
1 sssmør (til steking)
Brun saus:
30 gsmør
25 ghvetemel
5 dlbrun kjøttkraft
1 sstomatpuré
1 ssgul løk (finhakket)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Bland sammen kjøttdeig, brødrasp, løk og muskat og spe på med melk. Smaksett med salt og pepper. La deigen stå kjølig i et kvarter slik at den setter seg.
Form små boller med hendene, hver bolle på 40-50 gram. Brun bollene lett i en stekepanne med smør. La dem steke ferdig og holde seg varme i en ildfast form i ovnen på 160 ˚C.
Brun saus
Brun smør og mel godt i en tykkbunnet kjele. Rør hele tiden, så det ikke svir seg. Når blandingen er ordentlig brun, tilsetter du oksekraften litt etter litt. Ha til slutt i tomatpuré og finhakket løk.
La sausen koke i et kvarters tid. Smak til med salt og pepper.
Server kjøttbollene med brun saus, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆