Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Perfekt pannestekt biff

Hvordan liker du biffen – rå, medium eller godt stekt? Så enkelt er det å steke en biff i panne så den blir akkurat sånn som du vil ha den.

Biff skåret opp og klar for pannen på fjøl

10min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stkbiffer (indre- eller ytrefilet, ca. 200 g per biff)

1tssalt og kvernet pepper

4ssolivenolje

3sssmør

2feddhvitløk

4stilkertimian

Fremgangsmetode

La kjøttet ligge i romtemperatur en halvtimes tid. Bind gjerne litt hyssing tett rundt biffene slik at de holder formen under steking. Du kan feste urter i hyssingen for å tilføre mer smak.
Salt og pepre godt.
Varm en stekepanne. Tilsett litt olje og legg biffene med snittflaten ned i den varme pannen. Stek dem ganske hardt i cirka 1 minutt på hver side.
Tilsett terninger av smør, et par hvitløksfedd og litt urter for å tilføre smak. Bruk en skje til å øse smøret fra pannen over biffene.
Legg biffene over i en ildfast form. Hell over smøret, hvitløksfeddene og urtene. Etterstek kjøttet i ovnen ved 200 grader i cirka 8 minutter. Det gir en medium stekt biff.
Hvis du vil ha den perfekte kjernetemperaturen på biffen, må du bruke steketermometer, selv om det å stikke i kjøttet gjør at noe av kjøttsaften vil sive ut og biffen kan bli litt tørrere.
Sett termometeret i midten på en av biffene. Pass på at termometernålen treffer midt i biffen for å måle kjernetemperaturen.
Rå: Ta biffen ut av ovnen når termometeret viser 44 grader. Temperaturen i kjøttet vil stige til 45 grader. Da er biffen rød i midten og har en rosa ring ut fra stekeskorpen.
Medium stekt: Ta biffen ut når termometeret viser 56 grader. Temperaturen vil stige til en kjernetemperatur på 58 grader.
Gjennomstekt: Stek til termometeret viser 68 grader. Sluttresultatet blir 70 grader og en biff som er ganske fast i konsistensen og grå i fargen.
Ta biffene ut av ovnen og la dem hvile i 5-10 minutter før servering.

Gode poteter er et must til biff. Sjekk disse gode oppskriftene:

Knuste poteter med hvitløkssmør og parmesan

Røstipoteter er perfekt tilbehør til festmat

Pommes noisettes er fantastisk tilbehør

Uimotståelige gode hasselbackpoteter med bacon

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit