spekemat
Sommerlig spekefat
Få ting er så urnorsk som spekemat - men et moderne spekefat inneholder også skinker og pølser fra både Italia og Spania, og gjerne både jordbær og melon!
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
400 gspekeskinke (i skiver, for eksempel Smak forskjellen Pata Negra 36 mnd eller Pata Negra 24 mnd, Serranoskinke eller Parmaskinke)
400 gfenalår (i skiver)
200 gsalami (for eksempel Smak forskjellen Salame Felino P.G.I.)
150 gspekepølse (eller fårepølse)
300 gsydlandsk pølse (for eksempel Smak forskjellen Chorizo)
250 gmorrpølse
en halv stkhonningmelon
1 kurvferske jordbær
1 pkgrissini (eller flatbrød)
1 håndfullferske urter (fks. timian, basilikum eller rosmarin)
Fremgangsmetode
Skjær spekepølser i skiver, og dandér på fat med spekeskinke.
Vask og tørk jorbær, og legg på brettet eller på siden med honningmelon og grissini, eller flatbrød.
Pynt med ferske urter.
Tips!
Det er supergodt med eggerøre til spekefat! Prøv også gjerne med rømme eller en spennende rømmedip.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆