spekemat

Sommerlig spekefat

Få ting er så urnorsk som spekemat - men et moderne spekefat inneholder også skinker og pølser fra både Italia og Spania, og gjerne både jordbær og melon!

Sommerlig spekefat med forskjellige pølser, skinker, melon, jordbær, dip og grissini.

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

400gspekeskinke (i skiver, for eksempel Smak forskjellen Pata Negra 36 mnd eller Pata Negra 24 mnd, Serranoskinke eller Parmaskinke)

400gfenalår (i skiver)

200gsalami (for eksempel Smak forskjellen Salame Felino P.G.I.)

150gspekepølse (eller fårepølse)

300gsydlandsk pølse (for eksempel Smak forskjellen Chorizo)

250gmorrpølse

en halvstkhonningmelon

1kurvferske jordbær

1pkgrissini (eller flatbrød)

1håndfullferske urter (fks. timian, basilikum eller rosmarin)

Fremgangsmetode

Skjær spekepølser i skiver, og dandér på fat med spekeskinke.
Vask og tørk jorbær, og legg på brettet eller på siden med honningmelon og grissini, eller flatbrød.
Pynt med ferske urter.

Tips!

Det er supergodt med eggerøre til spekefat! Prøv også gjerne med rømme eller en spennende rømmedip.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit