pasta
Billig gnocchi med tomatsaus
Potetene du har til overs må du ikke kaste. Du kan lage fersk pasta av dem i stedet. Det kalles gnocchi, og er godt med en enkel tomatsaus eller annen pastasaus til.
20min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Gnocchi:
6 stkbakepoteter (store, melne)
2 tsolivenolje
1 stkeggeplomme (stor)
1 sskaldt vann
en halv tsrevet muskatt
1 tssalt og pepper
1 ssfinhakket bladpersille
3 neverhvetemel (spe til riktig konsistens)
Tomatsaus:
2 ssolje
2 feddfinhakket hvitløk
1 stkfinhakket løk
1 bokshakkede hermetiske tomater
2 sstomatpuré
2 ssFinhakket basilikum
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader.
Vask og tørk potetene og legg dem på en stekeplate. Gni dem inn med olivenolje og stek til de er møre, cirka 1 time.
Avkjøl i 5 minutter og del i to. Grav ut kjøttet med en skje, og kast skallet. Gjør dette med alle potetene og mos kjøttet til en fin og luftig mos.
Ha eggeplommen i en bolle med 1 ss kaldt vann. Krydre med salt, pepper, muskat og bladpersille og rør godt sammen.
Rør inn potetmosen og deler av melet til en deig.
Rull en liten kule og kok i lettsaltet vann i 2–3 minutter til den flyter opp. Hvis den går fra hverandre under koking må du ha i litt mer mel. Dersom den er veldig fast kan du ha i mer vann.
Del deigen i 6 og rull den ut til lange, tynne pølser. Ikke kna deigen, da kan gnocchiene fort bli seige. Tenk at de skal som bli deilige og luftige puter.
Skjær pølsene opp i biter på 2–3 cm, og lag gjerne mønster i dem med en gaffel.
Tomatsaus
Varm olje i en stor stekepanne. Ha i løk og stek blank på medium varme, og stek hvitløken det siste minuttet.
Tilsett tomater og tomatpuré. Kok opp og la sausen småputre i 10–15 minutter.
Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Ha gnocchi i det kokende vannet og kok i 2–3 minutter til de flyter opp. Bruk en hullsleiv til å flytte dem fra kjelen til stekepannen med saus.
Serveres med litt frisk basilikum.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆