Til hovedinnhold
salat

Salat Nicoise

Deilig sommersalat fra byen Nice på den franske rivieraen. Med hardkokt egg, poteter, grønne bønner og oliven, er dette en vinner til lunsj. De lærde strides om det skal være tunfisk eller ei i salaten, men vi velger å inkludere fisken. Dressingen er like viktig som selve salaten. Her er det olje, eddik og grov sennep som avrunder smakene. Server gjerne med baguette.

Salat nicoise med kokt egg, tunfisk og grønne bønner servert på hvit tallerken på rustikk trebrett sammen med suppe.

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

400gpoteter

6stkegg

150ggrønne bønner

1bokstunfisk i olje

12stkansjosfileter

5stktomater

2hodehjertesalat

60gsorte oliven

1sskapers

Dressing:

4ssolivenolje

2sseddik

1ssgrov Dijonsennep

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Skrell poteter og kok de i lettsaltet vann i ca. 20 minutter
Legg egg i en kjele med kaldt vann, og kok opp. La dem koke i 6 minutter. Avkjøl, og ta av eggeskallet.
Rens de grønne bønnene, og kok dem i 10 minutter i saltet vann. Ta dem over i en bolle med kaldt vann.
Skjær tomatene i skiver.
Ha olje, eddik, sennep, salt og pepper i en bolle og rør det sammen.
Tilsett kokte poteter skåret i skiver, grønne bønner, tomater, oliven, kapers og tunfisk. Bland forsiktig.
Fordel på tallerkener og legg egg delt i båter og ansjos på toppen.
Server med godt brød ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit