salat
Salat Nicoise
Deilig sommersalat fra byen Nice på den franske rivieraen. Med hardkokt egg, poteter, grønne bønner og oliven, er dette en vinner til lunsj. De lærde strides om det skal være tunfisk eller ei i salaten, men vi velger å inkludere fisken. Dressingen er like viktig som selve salaten. Her er det olje, eddik og grov sennep som avrunder smakene. Server gjerne med baguette.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gpoteter
6 stkegg
150 ggrønne bønner
1 bokstunfisk i olje
12 stkansjosfileter
5 stktomater
2 hodehjertesalat
60 gsorte oliven
1 sskapers
Dressing:
4 ssolivenolje
2 sseddik
1 ssgrov Dijonsennep
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Skrell poteter og kok de i lettsaltet vann i ca. 20 minutter
Legg egg i en kjele med kaldt vann, og kok opp. La dem koke i 6 minutter. Avkjøl, og ta av eggeskallet.
Rens de grønne bønnene, og kok dem i 10 minutter i saltet vann. Ta dem over i en bolle med kaldt vann.
Skjær tomatene i skiver.
Ha olje, eddik, sennep, salt og pepper i en bolle og rør det sammen.
Tilsett kokte poteter skåret i skiver, grønne bønner, tomater, oliven, kapers og tunfisk. Bland forsiktig.
Fordel på tallerkener og legg egg delt i båter og ansjos på toppen.
Server med godt brød ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆