sauser, dressing og dip
Kryddersmør med chili og lime
Hjemmelaget kryddersmør er verdens enkleste tilbehør til sommerens grillmat. Her er en nydelig variant med chili og lime, som passer til alt fra kylling til grønnsaker.
10min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
6 porsjoner
250 gromtemperert smør
1 stkfinhakket rød chili
1 stklime (kun revet skall)
1 sslimesaft
2 ssfersk koriander (finhakket)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
La smøret ligge på kjøkkenbenken til det er helt mykt. (1-3 timer, avhengig av hvor varmt det er i rommet.)
Del chili på langs og skrap ut frø og skillevegger før den finhakkes.
Skrubb lime godt under varmt vann. Riv skallet og press ut saften.
Rør sammen romtemperert smør, chili, limeskall, limesaft og finhakket koriander. Smak til med salt og pepper.
Form kryddersmøret til en tykk pølse og pakk godt inn i matpapir. La smøret stivne i kjøleskapet. Oppbevares i kjøleskap, men kan også fryses.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆