sauser, dressing og dip

Kryddersmør med hvitløk, sitron og basilikum

Kryddersmør holder seg godt i kjøleskapet, men visste du at det også kan fryses uten at det går ut over smaken? Denne variasjonen er krydret med hvitløk, sitron, fennikelfrø og basilikum, og er spesielt god til fisk og skalldyr!

Kryddersmør med hvitløk, basilikum, sjalottløk og sitron pakket i matpapir og rullet til en pølse. Servert på liten trefjøl med ferske urter og krydder rundt.

10min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

6 porsjoner

250gromtemperert smør

1stkfinhakket sjalottløk (liten)

1feddfinhakket hvitløk (eller presset)

2ssfersk basilikum (finhakket)

en halvssfennikelfrø (eller tørket rosmarin, finhakket)

1sssitronsaft

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

La smøret ligge på kjøkkenbenken til det er helt mykt (1-3 timer avhengig av hvor varmt det er i rommet).
Finhakk sjalottløk, hvitløk og basilikum. Finhakk fennikelfrøene eller støt i morter.
Rør sammen romtemperert smør, løk, basilikum og fennikelfrø. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Form kryddersmøret til en tykk pølse og pakk godt inn i matpapir. La smøret stivne i kjøleskapet. Oppbevares i kjøleskap, men kan også fryses.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit