sauser, dressing og dip
Kryddersmør med hvitløk, sitron og basilikum
Kryddersmør holder seg godt i kjøleskapet, men visste du at det også kan fryses uten at det går ut over smaken? Denne variasjonen er krydret med hvitløk, sitron, fennikelfrø og basilikum, og er spesielt god til fisk og skalldyr!
10min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
6 porsjoner
250 gromtemperert smør
1 stkfinhakket sjalottløk (liten)
1 feddfinhakket hvitløk (eller presset)
2 ssfersk basilikum (finhakket)
en halv ssfennikelfrø (eller tørket rosmarin, finhakket)
1 sssitronsaft
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
La smøret ligge på kjøkkenbenken til det er helt mykt (1-3 timer avhengig av hvor varmt det er i rommet).
Finhakk sjalottløk, hvitløk og basilikum. Finhakk fennikelfrøene eller støt i morter.
Rør sammen romtemperert smør, løk, basilikum og fennikelfrø. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Form kryddersmøret til en tykk pølse og pakk godt inn i matpapir. La smøret stivne i kjøleskapet. Oppbevares i kjøleskap, men kan også fryses.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆