Til hovedinnhold
vaffel

Vaffel med pinnekjøttrester

At det blir rester etter julemiddagen er så godt som sikkert. Derfor utfordret vi Skaal Matbar til å lage en spennende rett med rester av Henriettes pinnekjøtt! Resultatet ble en enkel og supergod «restevaffel».

Vaffel med pinjekjøttrester på en hvit og rosa tallerken på et trebord.
Skaal Matbar vaffelrøre helles i et vaffeljern.
Vaffel med pinjekjøttrester på en rosa og hvit tallerken som blir dandert med urter.
1/3

5min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

pinnekjøttrester

vaffelrøre

rømme

tyttebærsyltetøy

syltet jalapeño

friske urter (karse, koriander, persille)

sjalottløk (1 stk)

sprøstekt løk

sherryeddik (valgfritt)

Fremgangsmetode

Fremgangsmåte

Lag vaffelrøre etter ønske. Tilsett litt gjær dersom du ønsker at de skal bli litt tykkere.
Lag tyttebærrømme: Bland like deler rømme med tyttebærsyltetøy.
Lag jalapeño-salsa: Finhakk jalapeño, sjalottløk og friske urter. Bland med en spiseskje lake fra jalapeño-glasset eller sherryeddik.
Riv pinnekjøttrestene fra beinet, og stek det i panne til det blir sprøtt rett før servering.

Montering

Stek vaflene gylne og sprø, og la dem hvile.
Smør tyttebærrømmen på vaflene.
Fordel sprøtt pinnekjøtt over.
Topp med jalapeño-salsa og sprøstekt løk.
Pynt med friske urter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit