vaffel
Vaffel med pinnekjøttrester
At det blir rester etter julemiddagen er så godt som sikkert. Derfor utfordret vi Skaal Matbar til å lage en spennende rett med rester av Henriettes pinnekjøtt! Resultatet ble en enkel og supergod «restevaffel».
1/3
5min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
pinnekjøttrester
vaffelrøre
rømme
tyttebærsyltetøy
syltet jalapeño
friske urter (karse, koriander, persille)
sjalottløk (1 stk)
sprøstekt løk
sherryeddik (valgfritt)
Fremgangsmetode
Fremgangsmåte
Lag vaffelrøre etter ønske. Tilsett litt gjær dersom du ønsker at de skal bli litt tykkere.
Lag tyttebærrømme: Bland like deler rømme med tyttebærsyltetøy.
Lag jalapeño-salsa: Finhakk jalapeño, sjalottløk og friske urter. Bland med en spiseskje lake fra jalapeño-glasset eller sherryeddik.
Riv pinnekjøttrestene fra beinet, og stek det i panne til det blir sprøtt rett før servering.
Montering
Stek vaflene gylne og sprø, og la dem hvile.
Smør tyttebærrømmen på vaflene.
Fordel sprøtt pinnekjøtt over.
Topp med jalapeño-salsa og sprøstekt løk.
Pynt med friske urter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆