Til hovedinnhold
frukt og grønt

Lag din egen sprøstekte løk

Hva med å imponere med din egen sprøstekte løk? Det er lekende lett, og du trenger bare en gul løk, litt salt og olje egnet til fritering, som f.eks. rapsolje.

Lag din egen sprøstekte løk

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

gul løk

rapsolje (mer om nødvendig)

salt (smak til)

Fremgangsmetode

Hell litt olje i en dyp stekepanne eller en kasserolle (ca 1 cm med olje). Sett på middels varme.
Kutt løken i tynne, tynne, lange og jevne strimler, (ca 2 mm tykke). Legg de deretter mellom kjøkkenpapir og klem lett for å få av noe av fuktigheten.
Friter strimlene til de får en gyllen brun farge. Her kan det være lurt å teste med én løkbit først for å se om oljen er varm nok. Det ser du vet at oljen sprudler lett rundt løken.
Pass på å ikke friter for mye av gangen - strimlene må nemlig ha litt boltringsplass for å bli fritert.
Legg de ferdig friterte strimlene på kjøkkenpapir så overflødig olje renner av — da blir de sprø! For ekstra smak kan du strø litt salt over.
Den sprøstekte løken kan fint oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet, der holder den seg i mange dager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆