Litt mer granateple 

Granateplet er en saftig og smakfull frukt som gir et friskt løft til mange retter. Enten du vil lage en frisk salat med granateple, eller utforske en ny granateple oppskrift, finner du tipsene her. Mange synes det kan være en utfordring å skrelle granateple og å rense granateple uten søl, men vi viser deg enkle metoder som gjør det lettere. Å åbne granateple riktig kan gjøre hele prosessen raskere og morsommere – og ikke minst får du mest mulig ut av den smakfulle frukten. La deg inspirere til å bruke litt mer granateple på nye måter i din egen matlaging!

Hvorfor bør du spise litt mer granateple?

Granateple er fullpakket med antioksidanter og er en god kilde til vitamin C, som styrker immunforsvaret og støtter hudens helse.

I tillegg inneholder frukten fiber, som er viktig for god fordøyelse og gir en lengre metthetsfølelse. De naturlige plantestoffene i granateple har dessuten antiinflammatoriske egenskaper, noe som kan være gunstig for både hjerte og ledd.

(Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no)

Granateple + Søtpotet = ❤️

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Friske salater med granateple

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Slik skreller og åpner du et granateple

Det kan være litt utfordrende for de fleste, så her er en femstegsmetode for å åpne og "skrelle" et granateple.

1) Skjær av toppen: Start med å skjære av toppen av granateplet, slik at du ser de hvite membranene inni.
  
2) Skjær langs membranene: Bruk en kniv til å skjære forsiktig langs de hvite membranene, fra toppen og nedover uten å skjære for dypt.

3) Åpne granateplet: Del granateplet forsiktig i segmenter langs snittene. Dette vil gjøre det lettere å håndtere uten at kjernene knuses.

4) Løsne kjernene i vann: Fyll en bolle med vann og legg granateplet oppi. Bruk hendene til å løsne kjernene fra membranen – kjernene vil synke til bunnen, mens de hvite bitene flyter.

5) Sil bort vannet: Når alle kjernene er frigjort, siler du bort vannet og fjerner eventuelle gjenværende biter av membran.

Dette gir deg rene og hele granateplekjerner uten søl.

Søte retter med granateple

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Hvordan bør du oppbevare granateple?

Hele granatepler kan lagres i kjøleskapet i opptil to måneder, hvor den kjølige temperaturen hjelper til med å holde dem ferske.

Hvis du har skåret opp granateplet og frigjort kjernene, bør de oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet. Granateplekjerner holder seg ferske i omtrent fem dager på denne måten.

Ønsker du å lagre dem lenger, kan kjernene fryses. Fordel kjernene på et bakepapir, frys dem i et enkelt lag, og overfør dem deretter til en frysepose. Slik kan de holde seg gode i flere måneder.

Alle våre oppskrifter og artikler med og om granateple:

Filtrer på innhold:
12

Coop har signert grøntløftet

Coop har forpliktet seg til å hjelpe våre kunder med å fylle handlekurvene med mer frukt og grønt! Dette innebærer blant annet å gjøre det enklere for deg å velge litt mer grønt, og tilby gode, sunne og inspirerende alternativer.

Les mer her

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit