Til hovedinnhold

Litt mer kål - Blomkål 

Blomkål er en utrolig allsidig grønnsak som kan heve enhver rett. Enten du velger gratinert blomkål, koker blomkål til en enkel middag, lager bakt blomkål for en smakfull snack, eller steker blomkål for en sprø variant, gir denne grønnsaken både helsefordeler og herlig smak. Blomkål er rik på vitaminer, fiber og antioksidanter, som bidrar til et balansert kosthold.

Utforsk våre inspirerende oppskrifter og oppdag hvordan litt mer blomkål kan forvandle måltidene dine.

Hvorfor bør du spise litt mer blomkål?

Blomkål er en næringsrik og allsidig grønnsak som fortjener en plass i ditt daglige kosthold. Blomkål rik på vitaminer som C, K og B6, samt folat og kostfiber. Disse næringsstoffene bidrar til et sterkt immunforsvar, sunne bein og god fordøyelse. Blomkål inneholder også antioksidanter som kan beskytte mot sykdommer og redusere betennelser i kroppen. Ved å inkludere litt mer kål, som blomkål, i måltidene dine, kan du enkelt øke inntaket av viktige næringsstoffer. 

(Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no)

Gratinert blomkål:

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Litt mer blomkål med blomkålsuppe

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Hvor lenge skal blomkål koke?

Blomkålen skal kokes i 5-7 minutter, avhengig av størrelsen på bukettene og hvor myke du ønsker dem. De skal være møre, men fortsatt ha litt motstand når du stikker en gaffel i dem.

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Hvordan bør du oppbevare blomkål?

For å få blomkål til å vare så lenge som mulig, bør du oppbevare den i kjøleskapet. Fjern eventuelle blader og pakk blomkålen inn i en plastpose eller plastfolie for å bevare fuktigheten. Plasser den i grønnsaksskuffen i kjøleskapet, hvor temperaturen og fuktigheten er ideell for å holde den frisk. Unngå å vaske blomkålen før oppbevaring, da overskudd av fuktighet kan fremskynde forringelse. Sjekk blomkålen jevnlig og bruk den innen en uke for å nyte den på sitt ferskeste.

Alle våre oppskrifter og artikler med blomkål:

Filtrer på innhold:
12

Hvilken kål velger du?

Coop har signert grøntløftet

Coop har forpliktet seg til å hjelpe våre kunder med å fylle handlekurvene med mer frukt og grønt! Dette innebærer blant annet å gjøre det enklere for deg å velge litt mer grønt, og tilby gode, sunne og inspirerende alternativer.

Les mer her

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit